Ik had dus super veel citroenen over en bedacht dit receptje. Regelrechte HIT! Zelfs m’n zoon, die een erg moeilijke eter is en meestal mijn voedsel niet te eten vind, vond ze lekker! En hij vroeg me om de koekjes te bakken voor de paas brunch op school. Nou zo trots als een pauw was ik.

De eerste keer bakte ik met Violife Block en de tweede keer met Blue band (de harde). Ik vond de koekjes met Violife Block lekkerder. Het recept is super makkelijk. Heel veel plezier.

Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur
Aantal stuks: 14-16

Ingredienten

(nat)
200 gram fijne suiker
120 gram boter (Violife block op kamertemperatuur)
70 gram appelmoes (ongezoet)
3 eetlepels citroen sap
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel vers geraspte gember
rasp van 1 citroen

(droog)
250 gram bloem
1 theelepel baksoda
30 gram amandelschaafsel
Snuf zout

Bereidingswijze

01. Klop met een handmixer de natte ingredienten los. Meng in een andere kom bloem, baksoda, amandelschaafjes en zout.
02. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met natte ingrediënten en meng goed met een spatel. Let op! Meng niet te lang.
03. Rol het deeg dan in vershoudfolie of dek de kom af en laat het deeg 2 uur in de koelkast koelen.
04. Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep dan met bv. een ijsschep bolletjes van het deeg op de bakplaat. Je hoeft deze niet plat te drukken, ze zullen zelf uitlopen tot koekjes in de oven. Hou dus voldoende afstand tussen de bolletjes. Bij mij passen er 9 bolletjes op 1 bakplaat.
05. Bak de koekjes 17-19 minuten in de oven. Laat daarna geheel afkoelen op een rekje.

De koekjes zijn dezelfde dag het lekkerst. Je kan ze ook in een luchtdichte pot bewaren, ze worden dan wel minder krokant.