Ik begin gewoon direct even met een tip! Je wilt de vegan feta niet helemaal laten smelten in de oven. Zoals je ziet zijn mijn vegan kaastaarten niet helemaal goudbruin. Ik wilde voorkomen dat de feta een grote olie vlek werd. Dus waren mijn taarten iets minder krokant maar zeker niet minder lekker! Hou je oven dus in de gaten.

Deze taarten lijken me ook super lekker als je de knoflook eerst in de oven poft en dan aan de boter toevoegt. Maar met deze energieprijzen wil ik mijn oven zo min mogelijk aan  😉 dus werd het knoflookgranulaat.

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal stuks: 2 (grote)

Ingrediënten

kaasvulling
100 gram vegan mozzarella
100 gram vegan feta
handje peterselie

knoflook boter
2 eetlepels ongezouten vegan boter
½ eetlepel knoflook poeder of granulaat
¼ theelepel keukenzout

overig
100 gram mozzarella
uien poeder of granulaat (naar smaak)
600 gram pizzadeeg (ik gebruik de vierkante)
2 eetlepels plantaardige melk
1 eetlepel ahorn- of agavesiroop

Bereidingswijze

01.Begin met het bereiden van de knoflookboter. Smelt in een steelpan de boter en voeg de overige ingrediënten toe. Zet apart.

02.Maak daarna de kaasvulling. Snijd de feta en peterselie fijn, meng deze met de mozzarella. Zet apart.

03.Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

04.Verdeel het pizzadeeg in 2 grote of 4 kleinere gelijke stukken. Rol eventueel elk stuk ongeveer een halve centimeter dik uit (heb ik niet gedaan). Smeer met een kwast de knoflookboter over het deeg.

05.Verdeel de geraspte mozzarella door het aantal stukken deeg en voeg deze toe aan de randen van het deeg maar hou wel een klein randje over. Vouw nu het kleine randje van het deeg over de mozzarella, druk naar beneden om de randen te verzegelen. Vouw de randen van je korst in een ruitvorm en knijp in de boven- en onderkant van je deeg om de vorm nog meer te versterken. Leg je gevulde pizza deeg op de bakplaat. Herhaal met de rest van het deeg.

06.Bestrooi het deeg met de uiengranulaat. Vul de taarten met de kaasvulling. Wees genereus!
Je kaasvulling moet volledig opgebruikt zijn na het vullen van je laatste taart.

07.Meng in een kleine kom de plantaardige melk met de siroop. Smeer met de kwast de randen in.

08.Bak de kaastaarten circa 25-30 minuten in de oven. Elke oven werkt anders, houd ze goed in de gaten. Je wilt dat de bodem van je taarten, evenals je korst, mooi goudbruin zijn.

Laat na het bakken even afkoelen en eet de kaastaarten warm.