Elke keer wanneer we dit lekkere welkomsthapje maken voor deelnemers wanneer ze onze locatie in Bunnik binnenkomen, krijgen we dezelfde vraag: leren we ook dit recept?

Het antwoord was altijd nee, maar vanaf nu is het antwoord JA! Danwel niet in de workshop maar je kan met dit recept heerlijk zelf aan de slag.

Een lekker broodje met kruidige, Indo-stijl ketjap stukjes met frisse en krokante toppings. En de reden dat we het recept niet deelden is: we doen maar wat! Nu hebben we het toch maar op digitaal papier gezet, wel zo makkelijk.

Ketjap Peasmaker stukjes
8 broodjes

1 zakje Peasmaker
flinke scheut olie
2 eetlepels currypasta (b.v. Thaise rode curry) of rendang currypasta
5 eetlepels ketjap
2 eetlepels gula djawa
1 theelepel knoflookpoeder
snuf kruidnagelpoeder
¼ theelepel steranijs poeder
¼ theelepel koriander poeder
¼ theelepel piment poeder
1 eetlepel (rijst)azijn
1 eetlepel Chinese chili olie (optioneel)
2 stuks kaffir limoenblad (optioneel)

01. Wel de Peasmaker stukjes circa 5 minuten in warm water.

02. Fruit de currypasta in de olie. Voeg de Peasmaker stukjes toe en maak deze “kapot” met een spatel voor een meer vlezige structuur.

03. Voeg alle overige ingrediënten toe. Proef goed en wees creatief! Breng zelf eventueel verder op smaak. Het kaffir limoenblad kan je versnipperen of heel toevoegen en later verwijderen.

04. Laat 10 tot 20 minuten intrekken. Maak ‘t een dag of aantal uur van tevoren en laat afgedekt staan. De smaken trekken dan extra goed in en de textuur verbetert.

05. Serveer op een broodje met gebakken uitjes, zoetzure uitjes, extra chili olie en/of koriander.