Oh dadar gulung… wat houden we van je!

Zacht kokospannekoekje met de smaak van pandan en palmsuiker… Wie wilt?!

Helaas werden ze altijd allemaal opgegeten en meegenomen tijdens de workshops en hebben we niks meer, maar we delen het recept gewoon met je! Het is zo gepiept.

Een ander cilindervormige Indonesische snack waar we trouwens gék op zijn zijn lempers. Deze komen ook uit onze vorige kookworkshop maar ze zijn te goed om voor onszelf te houden. We hebben het recept dus toegevoegd aan de workshop Indonesische rijsttafel.

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Totaal: 45 minuten
Aantal stuks: 8

2 eetlepels basterdsuiker
100 gram kokosrasp
50 ml water
100 gram gula djawa
200 gram bloem
1 theelepel baksoda
370 ml plantaardige melk
2 eetlepels zonnebloemolie
50 ml pandan extract

1. Stamp in een vijzel de gula djawa fijn zodat het makkelijk oplost. Voeg water, basterdsuiker en gula djawa samen in een pan en kook op laag vuur tot het alles opgelost is.
2. Voeg de kokosrasp toe en meng goed. Zodra de kokos bruin gekleurd is laat je deze goed afkoelen.
3. Maak een beslag door de bloem, baksoda en vervolgens de plantaardige melk, zonnebloemolie en pandan extract te mixen. Mix met een garde tot er geen klontjes meer inzitten en laat het beslag dan circa 5 minuten staan.
4. Verwarm een klein laagje olie in een pan en giet een klein beetje van het beslag in de pan. Spreid het beslag zo veel mogelijk uit in de pan zodat je een dunne crêpe krijgt.
5. Bak de crêpe voor ongeveer een minuut tot twee minuten. Keer om en bak de andere kant van de crêpe.
6. Vul de crêpe met de kokosvulling en rol dicht. Vouw de linker- en rechterzijde naar binnen zodat je een mooi pakketje krijgt.