Hoe enorm cute zijn deze mango pancakes?! Heerlijk fris en zoet. En super makkelijk te maken. Deze pancakes zijn een populair dessert in Hong Kong en hoewel de naam pancake je een beetje voor de gek houdt is het meer een Franse crêpe dan een pannenkoek. De pancake vul je met opgeklopte slagroom en stukjes mango.

Wat ons betreft een absolute must try!

 

Bereidingstijd: 30 minuten

Hoeveelheid: c.a. 8 pannenkoekjes

Ingredienten

200 gram bloem
370 ml plantaardige melk
scheutje gele kleurstof
3 eetlepels suiker
120 ml Alpro Whipping slagroom
1/2 theelepel klopfix
5 eetlepels suiker
1 rijpe mango

olie of boter (om in te bakken)

Bereindingswijze

01. Klop de slagroom volledig stijf. Dat duurt bij vegan slagroom iets langer dan bij zuivel slagroom, zorg ervoor dat de slagroom goed koud blijft. Voeg suiker en klopfix toe. Laat de slagroom in de koelkast of vriezer opstijven.

02. Maak een beslag door de bloem, kleurstof en plantaardige melk te mengen. Meng met een garde tot er geen klontjes meer inzitten. Verwarm een (crêpe) pan en smeer in met een klein beetje olie of boter.

03. Snijd de mango in stukken.

04. Bak de pannenkoekjes in de pan zo dun mogelijk.

05. Als de pannenkoekjes zijn afgekoeld, plaats dan wat slagroom in het midden. Leg hier één of twee stukjes mango op en bedek met nog wat slagroom. Vouw de pannenkoekjes dicht: eerst aan beide zijden, vervolgens rol je ze op. Serveer direct of bewaar gekoeld en afgedekt.